Vi fastholder presset på forhandlerne

Pressemeddelelse fra møde i Velfærdsalliance-DK 19. maj 2016
12. maj var der demonstrationer i 74 danske kommuner. Her sagde mere end 20.000 ansatte, borgere og lokalpolitikere nej til regeringens omprioriteringsbidrag. Det nej står endnu stærkere efter 12. maj.

Danskerne fra nord til syd og øst til vest har sagt fra overfor flere besparelser på den offentlige velfærd og over for flere anslag mod det kommunale selvstyre..

Det må stå lysende klart for regeringen og KL’s topforhandlere, at en økonomiaftale ikke kan indgås, medmindre omprioriteringsbidraget er fjernet.

Velfærdsalliancen har på denne baggrund følgende opfordringer:

  • Vi opfordrer til at fastholde presset på forhandlerne. Vi hjælper KL med at holde kursen, når vi møder frem til KL’s repræsentantskabsmøde 30. maj.
  • Vi arrangerer synlige tiltag, som tæt følger økonomiforhandlingerne, der starter 2. juni.
  • Vi gentager succesen fra 12. maj med 98 demonstrationer i 98 kommuner torsdag den 15. september kl. 17.00. Blot med større demonstrationer og bredere folkelig deltagelse. Det kommunale oprør skal fastholde presset på regeringen og kommunalbestyrelserne.
  • Vi inviterer alle, som er ramt af regeringens politik: Fagforeninger, elev- og studenterorganisationer, miljø- og klimabevægelser, de mellemfolkelige organisationer, sociale og humanistiske foreninger og netværk til at mødes for at beslutte fælles markeringer, når Folketinget åbner 4. oktober.

Jan Hoby, talsperson for Velfærdsalliancen udtaler:

”Vi har den folkelige modstand i alle egne af landet – danskerne har fået nok af regeringens besparelser på velfærd. De 74 demonstrationer 12. maj har sat en ny dagsorden, hvor ansatte og borgere ikke længere kan ignoreres. Derfor forsætter vi presset, når økonomiforhandlingerne går i gang, så politikerne ikke skal være i tvivl om, at omprioriteringsbidraget skal helt væk”.

”Den lokale bevægelse er kommet for at bliver, og den vil vokse sig endnu større. Vi vil gøre vores til, at de kommunale budgetforhandlinger ikke medfører fyringer og besparelser. Vi står med problemet i hver enkelt kommune, men vi vil bakke hinanden op på tværs af landet, for velfærden og trygheden skal ikke forringes”.

”Regeringen er i gang med at smadre velfærdsdanmark. Det vil vi ikke se passivt på. Vi hører fra alle hjørner af Danmark, at folk har fået nok af besparelser. Og det gælder ikke kun på den kommunale velfærd. Det gælder også uddannelse, miljø, det sociale område, det mellemfolkelige og hjælp til flygtninge. Derfor vil vi i Velfærdsalliance-DK gentage succesen fra 12. maj med 98 demonstrationer i 98 kommuner torsdag den 15. september. Og vi vil invitere alle til at gå sammen om fælles markeringer, når Folketinget åbner 4. oktober”.

For yderligere oplysninger kontakt Jan Hoby på telefon 3094 8142

Følg Velfærdsalliancen-DK på www.velfaerdsalliance.dk

Velfaerdsall #surprise @regeringDK og @DF8660nye forgylder de rigeste 😈 Drop #skattelettelser Giv 1000 kroner om året til hver e… https://t.co/haAdboutDY
Velfaerdsall Velfærd frem for skattelettelser. Skatelettelser kan i sende ud på en øde ø. #fl18 #dkpol #velfærd #finanslov https://t.co/vWBZJxuWQK
Velfaerdsall @DF8660 taler om velfærd, men vælger altid massive #skattelettelser til de rigeste og milliarder til forsvaret… https://t.co/EpxEFvsrNt
Velfaerdsall @regeringDK viser at #dkpol er et monopolspil for de rige, hvor det eneste, der er helt sikkert er, at velfærden og… https://t.co/971KTDk0Db
Velfaerdsall Vi bakker op om Danmark for Velfærd! Sammen er vi stærkest #dkpol #dkarbejde https://t.co/J0lmFIjR3e https://t.co/BE8ynR0vML